سندروم داون یک بیماری مادرزادی است، که به واسطه وجود یک کروموزم اضافی، عقب ماندگی بدنی و ذهنی ایجاد شده است. افراد مبتلا به سندروم داون مشکلات زیادی در ادامه زندگی دارند و یکی از آن ها مربوط به دندان هایشان می باشد. ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون می تواند کمک زیادی به این افراد نماید. افراد مبتلا به سندروم داون معمولاً دارای دندان های نامرتبی می باشند. برای ارتودنسی آن ها بهتر است، از یک متخصص ارتودنسی با تجربه در این امر استفاده شود. در ادامه به مزایا و چگونگی این کار خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون به چه طریقی صورت می گیرد؟
افرادی که مبتلا به بیماری مادرزادی سندروم داون می باشند، مانند سایر افراد سالم و معمولی باید به زندگی خود ادامه دهند. همانطور که برای افراد معمولی، ارتودنسی صورت می گیرد، باید برای این افراد نیز این کار را انجام داد، زیرا آن ها نیز جزئی از مخلوقات خداوند می باشند. گرچه ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون در مقایسه با افراد معمولی کمی سخت تر است، اما کار نشد ندارد. بهتر است در این امر از متخصصینی که در انجام امور ارتودنسی با تجربه می باشند کمک گرفت. برای ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون بهتر است، از ارتودنسی نامرئی که بدون سیم کشی می باشد استفاده کرد. مزایای ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون در پاراگراف های بعدی مورد بررسی قرار می گیرد. پس کماکان با ما همراه باشید.
مزیت ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون در هضم غذا
همانطور که می دانید هضم غذا یکی از عملیاتی است که با دندان های افراد ارتباطی مستقیم دارد. چنانچه افراد دارای دندان های مرتب و یک دستی باشند، می توانند بهتر غذا را جویده و هضمی مناسب تر داشته باشند. حال تصور کنید این افراد، کسانی باشند که به سندروم داون مبتلا هستند؛ همانطور که می دانید آن ها به دلیل عقب ماندگی ذهنی که دارند، بسیاری از کارها را به صورت ناقص و نادرست انجام می دهند و این افراد در خوردن غذا کمی دچار مشکل می باشند؛ حال آنکه اگر با نامرتب بودن دندان هایشان نیز روبرو باشیم باعث می شود، که جویدن و هضم غذایشان به درستی صورت نگیرد. مزیت ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون در اینجا مشخص می شود. ارتودنسی دندان های این افراد باعث جویدنی بهتر در نتیجه هضمی آسان تر می شود.
مزیت ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون در رعایت بهداشت دندان هایشان
یکی از مسائل مهم برای داشتن دندان هایی سالم رعایت بهداشت دهان است. افراد در این راه باید به طور متوسط روزانه 2 الی 3 بار دندان های خود را نخ دندان کشیده و روزی 2 بار نیز از مسواک استفاده نمایند. این موضوع در افراد مبتلا به سندروم داون بسیار بیشتر حس می شود. در بیشتر این مواقع عمل نظافت دندان ها توسط والدین این افراد و یا پرستاران آن ها صورت می گیرد. چنانچه این افراد دندان های نامرتبی داشته باشند، باعث می شود که این کار بسیار سخت شود. مزیت ارتودنسی در افراد مبتلا به سندروم داون برای رعایت بهداشت دهان آن ها امری اجتناب ناپذیر است و باعث می شود، به راحتی بتوان دندان های آن ها را نخ کشید و تمیز نمود.
بحث پایانی
کودکان و بزرگسالان مبتلا به سندروم داون، از مخلوقات خداوند می باشند. آن ها با داشتن یک کروموزم اضافه، باز هم قابل احترام هستند. توصیه ما به والدین این است که در نگهداری از آن ها کوشا باشند. این افراد مانند سایر انسان های معمولی ارزش هزینه ارتودنسی را دارند.
و من الله توفیق